Ingredience
- 6 plátků toustového chleba
- 5 plátků šunky
- 100 g cheddaru
- sůl
- pepř
Na bešamel:
- 30g másla
- 30g hladké mouky
- 300 ml tučného bio mléka
- 1 bobkový list
- 2 kuličky nového koření
- 1 malá cibule
Dále budeme potřebovat: plech na pečení a pečící papír.
Postup
Nejprve připravíme bešamel, recept je zde (body 4-10).
- Vyhřejeme troubu na 190 °C se zapnutým ventilátorem.
- Na plech položíme pečící papír a doprostřed naneseme lžíci bešamelu a rozmažeme ji do velikosti krajíce toustového chleba.
- Na bešamel položíme krajíc toustového chleba.
- Na krajíc opět naneseme a rozetřeme lžíci bešamelu, nato položíme plátek šunky a posypeme nastrouhaným sýrem a opět potřeme lžíci bešamelu.
- Kroky 3 a 4 opakujeme do vyčerpání chleba a šunky.
- Nakonec vytvořenou “sendvičovou věž” po celém povrchu pomažeme zbytkem bešamelu a posypeme zbývajícím sýrem.
- Dáme zapéct na cca 20 minut.
- Servírujeme po upečení.