Croque monsieur

Ingredience

  • 6 plátků toustového chleba
  • 5 plátků šunky
  • 100 g cheddaru
  • sůl
  • pepř

Na bešamel:

  • 30g másla
  • 30g hladké mouky
  • 300 ml tučného bio mléka
  • 1 bobkový list
  • 2 kuličky nového koření
  • 1 malá cibule

Dále budeme potřebovat: plech na pečení a pečící papír.

Postup

Nejprve připravíme bešamel, recept je zde (body 4-10).

  1. Vyhřejeme troubu na 190 °C se zapnutým ventilátorem.
  2. Na plech položíme pečící papír a doprostřed naneseme lžíci bešamelu a rozmažeme ji do velikosti krajíce toustového chleba.
  3. Na bešamel položíme krajíc toustového chleba.
  4. Na krajíc opět naneseme a rozetřeme lžíci bešamelu, nato položíme plátek šunky a posypeme nastrouhaným sýrem a opět potřeme lžíci bešamelu.
  5. Kroky 3 a 4 opakujeme do vyčerpání chleba a šunky.
  6. Nakonec vytvořenou “sendvičovou věž” po celém povrchu pomažeme zbytkem bešamelu a posypeme zbývajícím sýrem.
  7. Dáme zapéct na cca 20 minut.
  8. Servírujeme po upečení.

Leave a comment

Your email address will not be published.