Kari z dýně

Ingredience

Zelenina

  • 1/2 máslové dýně (před loupáním váha cca 600 g)
  • 1 sladká brambora cca 200 g
  • 1 velká cibule
  • 4 rajčata
  • 1 červená paprika
  • 1 svazek čerstvého koriandru

Koření

  • 1 kávová lžička mleté kurkumy
  • 1/2 kávové lžičky mletého koriandru
  • 1/2 kávové lžičky mletého kmínu
  • 1/2 mletého chilli
  • 20 g čerstvé nastrouhaného zázvoru
  • 10 g čerstvě nastrouhaného česneku
  • 2 bobkové listy
  • 2 kuličky nového koření

Další ingredience

  • 600 ml kokosového mléka
  • 500 g uvařené jasmínové rýže
  • 100 g plnotučného bílého jogurtu
  • 1 lžíce másla
  • 1 litr hovězího vývaru
  • 600 g hovězí svíčkové
  • bílý pepř mletý
  • sůl

Dále budeme potřebovat

Mixér s nastavným nožem nebo mlýnek na maso.

Postup

  1. Zeleninu nakrájíme zhruba na cca 2 cm kostičky.
  2. Restujeme na olivovém oleji s máslem cca 20 minut.
  3. Poté přidáme veškeré koření a restujeme cca 3 minuty.
  4. Zalijeme hovězím vývarem a přidáme kokosové mléko.
  5. Vaříme na mírném ohni, dokud se směs nezredukuje na polovinu (cca 90 minut).
  6. Poté ze směsi vyndáme bobkový list a kuličky nového koření a směs rozmixujeme do hladka.
  7. V mixéru rozemeleme maso na jemno.
  8. Přidáme sůl a pepř a vytvoříme masové kuličky.
  9. Masové kuličky přidáme do kari a vaříme cca 30 minut.
  10. Nasekáme na jemno koriandr a přidáme jej k uvařené rýži.
  11. Kari podáváme s rýži a lžíci jogurtu.

Leave a comment

Your email address will not be published.