Ingredience
Zelenina
- 1/2 máslové dýně (před loupáním váha cca 600 g)
- 1 sladká brambora cca 200 g
- 1 velká cibule
- 4 rajčata
- 1 červená paprika
- 1 svazek čerstvého koriandru
Koření
- 1 kávová lžička mleté kurkumy
- 1/2 kávové lžičky mletého koriandru
- 1/2 kávové lžičky mletého kmínu
- 1/2 mletého chilli
- 20 g čerstvé nastrouhaného zázvoru
- 10 g čerstvě nastrouhaného česneku
- 2 bobkové listy
- 2 kuličky nového koření
Další ingredience
- 600 ml kokosového mléka
- 500 g uvařené jasmínové rýže
- 100 g plnotučného bílého jogurtu
- 1 lžíce másla
- 1 litr hovězího vývaru
- 600 g hovězí svíčkové
- bílý pepř mletý
- sůl
Dále budeme potřebovat
Mixér s nastavným nožem nebo mlýnek na maso.
Postup
- Zeleninu nakrájíme zhruba na cca 2 cm kostičky.
- Restujeme na olivovém oleji s máslem cca 20 minut.
- Poté přidáme veškeré koření a restujeme cca 3 minuty.
- Zalijeme hovězím vývarem a přidáme kokosové mléko.
- Vaříme na mírném ohni, dokud se směs nezredukuje na polovinu (cca 90 minut).
- Poté ze směsi vyndáme bobkový list a kuličky nového koření a směs rozmixujeme do hladka.
- V mixéru rozemeleme maso na jemno.
- Přidáme sůl a pepř a vytvoříme masové kuličky.
- Masové kuličky přidáme do kari a vaříme cca 30 minut.
- Nasekáme na jemno koriandr a přidáme jej k uvařené rýži.
- Kari podáváme s rýži a lžíci jogurtu.