Ingredience
na 4 porce
Na Pastu
- svazek čerstvého koriandru
- 10 g jemně nastrouhaného zázvoru
- 10 g citrónové trávy
- 1 zelená chilli paprička
- 1 cibule
- sůl
- pepř
- 2 lžíce olivového oleje
Dále budeme potřebovat
- 3 l kuřecího vývaru
- 100 g vlasových rýžových nudlí
- štáva z poloviny limetky
Zelenina
- 130 g nakládaných bambusových výhonků
- 2 hrstí kličku mungo fazolí
- 1 pak choi
Postup
- Ingredience na pastu rozmixujeme na jemno v mixéru, čímž nám vznikne základ na polévku.
- Krátce směs osmažíme na rozpáleném olivovém oleji a zalijeme kuřecím vývarem.
- Mungo fazole přelijeme horkou vodou a několikrát opláchneme ve studené vodě.
- Necháme okapat bambusové výhonky a poté nakrájíme pak choi na jemno.
- Přivedeme k varu polévku, poté přidáme připravenou zeleninu a vaříme cca 2 minuty, poté stáhneme ze sporáku.
- Uvaříme nudle.
- Polévku pokapeme šťávou z limetky a podáváme s nudlemi.