Thajská kuřecí polévka

Ingredience

na 4 porce

Na Pastu

  • svazek čerstvého koriandru
  • 10 g jemně nastrouhaného zázvoru
  • 10 g citrónové trávy
  • 1 zelená chilli paprička
  • 1 cibule
  • sůl
  • pepř
  • 2 lžíce olivového oleje

Dále budeme potřebovat

  • 3 l kuřecího vývaru
  • 100 g vlasových rýžových nudlí
  • štáva z poloviny limetky

Zelenina

  • 130 g nakládaných bambusových výhonků
  • 2 hrstí kličku mungo fazolí
  • 1 pak choi

Postup

  1. Ingredience na pastu rozmixujeme na jemno v mixéru, čímž nám vznikne základ na polévku.
  2. Krátce směs osmažíme na rozpáleném olivovém oleji a zalijeme kuřecím vývarem.
  3. Mungo fazole přelijeme horkou vodou a několikrát opláchneme ve studené vodě.
  4. Necháme okapat bambusové výhonky a poté nakrájíme pak choi na jemno.
  5. Přivedeme k varu polévku, poté přidáme připravenou zeleninu a vaříme cca 2 minuty, poté stáhneme ze sporáku.
  6. Uvaříme nudle.
  7. Polévku pokapeme šťávou z limetky a podáváme s nudlemi.

Leave a comment

Your email address will not be published.