Ingredience
na 4 porce
Na kari pastu
- 4 ks čerstvé citrónové trávy
- 1 lžička mleté kurkumy
- 1 lžička mletého koriandru
- 1 lžička garam masala
- 1/2 hlávky čerstvého čestneku
- 5 cm čerstvého zázvoru
- 2 lžíce rajčatové pasty
- 1 lžička medu
- 2 lžičky chilli pasty
- 1/2 citrónu
- sůl, pepř
- olivový olej
dále budeme potřebovat
- 2 kokosová mléka
- 200 g loupaných nevařených krevet
- 1 svazek čerstvého koriandru
- vařená rýže jako příloha
Postup
- Oloupeme a nasekáme citronovou trávu (použijeme jen horní světlou část u kořene) a dáme ji do mixéru.
- Oloupaný zázvor a česnek nastrouháme na jemno a přidáme do mixéru společně s vymačkanou citronovou šťávou.
- Přisypeme zbytek suchého koření a přidáme 4 lžíce slunečnicového oleje.
- Mixujeme do hladka.
- Poté smažíme na mírném ohni cca 15 minut.
- Poté přidáme 2 kokosová mléka a krevety. Vaříme dokud krevety nezrůžoví.
- Podáváme s vařenou rýží a sekaným koriandrem.