Ingredience
na 6 porcí
- 2 l silného hovězího vývaru
- 200 g černých fazolí
- 2 mrkve
- 1 cibule
- 2 stonky řapíkatého celeru
- 1 limetka
- 1 červená chilli paprička
- 4 stroužky česneku
- 1 svazek čerstvého koriandru
- 1 lžička mletého koriandru
- 3 zralá rajčata
- 1 červená kápie
- sůl
- pepř
- olivový olej
- 1 zralé avkádo
- 1 zakysaná smetana
Postup
- 24 hodin před vařením namočíme černé fazole do vody a pak je ve stejné vodě vaříme bez soli do měkka.
- Oloupanou a nakrájenou cibuli, mrkev, řapíkatý celer a nakrájenou papriku s rajčaty orestujeme na olivovém oleji po dobu 15 minut.
- Osolíme a opepříme.
- Přidáme lžičku koriandru, rozmačkaného česneku a restujeme 2 minuty.
- Přidáme hovězí vývar a fazole i s vodou ve které se vařily.
- Vaříme cca 20 minut dokud nebude zelenina měkká.
- Přidáme nasekanou polovinu čerstvého koriandru.
- Uvařenou polévku rozdělíme na dvě části. Jednu část vymixujeme do hladka a smícháme s nerozmixovanou částí.
- Podáváme s nakrájeným avokádem, jogurtem s limetkovou šťávou a nasekaným koriandrem.