Jablko-švestkové crumble

Ingredience

Na 2 porce

Ovocná náplň

  • 2 jablka
  • 4 švestky
  • 1 lžíce másla
  • špetka skořice

Drobenka

  • 4 lžíce hladké mouky
  • 1 lžíce měkkého másla
  • 3 lžíce demara cukru

Postup

  1. Předehřejeme troubu se zapnutým větrákem na 170 °C.
  2. Oloupeme a nakrájíme jablka, vypeckujeme švestky.
  3. Jablka a švestky vaříme na mírném ohni do poloměkka s trochou vody, máslem a skořicí. Nechceme směs úplně rozvařenou.
  4. Smícháme mouku, cukr a měkké máslo a prsty vytvoříme drobenku.
  5. Do zapékacích misek dáme ovoce do 3/4 a posypeme drobenkou.
  6. Zapékáme cca 15 minut.
  7. Podáváme teplé se smetanou nebo pudinkem.

Leave a comment

Your email address will not be published.