Asparagus salad – salát z chřestu

Sezóna chřestu začíná teď na jaře, což je ideální přiležitost si připravit křupavou pochoutku plnou vitamínu!

Ingredience

  • 1 balení zeleného chřestu cca 500g
  • 2 mozzarelly
  • 1 avokádo
  • 8 keříčkových rajčat
  • 2 římské saláty little gem
  • 8 sušených rajčat nakládaných v oleji
  • půl sklenice černých oliv
  • kudrnatá petržel
  • pažitka
  • olivový olej z nakládaných rajčat a 1/2 citronu

Postup

  1. Nejprve připravíme chřest. Příprava je velmi dobře popsána např. na tomto videu. Nezapomeňte okamžitě po vyndání z vařící vody dát chřest do vody s ledem, jinak změkne. Počkejte až vychladne, pak jej rozkrojte na tři stejné dílky.
  2. Mozzarellu a rajčata nakrájíme na měsíčky. Pro tento recept doporučuji použít mozzarellu z buvolího mléka. Přidáme zralé avokádo nakrájené na půlměsíčky. Nasekáme nakládaná sušená rajčata a přidáme najemno nakrájený římský salát, petržel a pažitku.
  3. Nyní si připravíme dresing. Budeme potřebovat cca 4-6 lžic oleje ze sušených rajčat, přidáme šťávu z půlky citronu a mícháme lžící dokud se vše pěkně nespojí. Dresingem přelijeme již nakrájenou zeleninu.
  4. Přidáme sůl a drcený pepř a dobře promícháme.
  5. Okamžite servírujeme, nenecháme salát dlouho stát, protože avokádo začne černat (Tip: pokapáním avokáda citronem zabránite zčernání) a zbytek zeleniny uvadat.

Leave a comment

Your email address will not be published.