Carbonara

Ingredience

  • 200 g špaget
  • 100 g anglické slaniny
  • 300 g žampionu
  • 300 ml smetany
  • 1 červená cibule
  • 1 bilá cibule
  • 2 polévkové lžíce oregána
  • olivový olej

Postup

  1. Ve velkém hrnci uvaříme špagety s trochou oleje, aby se neslepily.
  2. Na pánvi osmažíme slaninu a pak přidáme žampiony, které osmažíme dozlatova.
  3. Nyní do pánve přidáme cibuli.
  4. Až bude cibule osmažená dozlatova, přidáme oregáno.
  5. Jakmile oregáno pustí aroma, zalijeme pánev smetanou a  vaříme, dokud se smetana nezredukuje, a tímto získá hustší konzistenci.
  6. Nakonec, poté co pánev stáhneme z ohně, vmícháme do směsi špagety a ty pakk krásně nasáknou omáčkou. Okamžitě podáváme.

Join the Conversation

2 Comments

  1. Je to jednoduchý recept , takže super ! ale mám otázku – červení cibulku také osmažit musím ? 4 cibulky není to moc ?

    1. Děkuji za otázku Marto. Ano cibulku taky osmažit, ale jen dozlatova. Co se týká počtu cibulí, je pravda že jsem použila menší cibule, v tom případě stačí od každého druhu jedna. Snad Ti bude chutnat. Těším se na zpětnou vazbu.

Leave a comment

Your email address will not be published.