Ingredience
Malinový jam
- 200g malin
- 3 polévkové lžíce cukru krystalu
Sušenky
- 250 g měkkého másla
- 50g cukr moučka
- 250g hladká mouka
- 50 g kukuřičný škrob
- 1/2 vanilkového lusku
Icing
- 100 g měkkého másla
- 160 g moučkového cukru
- 1/2 vanilkový lusk
Budeme potřebovat cukrářský sáček se středně širokou ozdobnou násadou a 3 plechy na pečení.
Postup
Malinový jam
- Rozmačkáme maliny, přidáme cukr krystal a směs zamícháme.
- Směs vaříme po dobu 5 minut na mírném ohni, poté ji necháme vychladnout.
Sušenky
- Vyhřejeme troubu na 170 °C se zapnutým ventilátorem (190 °C bez ventilátoru)
- Doběla vymixujeme směs másla, moučkového cukru a vanilkového lusku.
- Do směsi přidáme hladkou mouku a kukuřičný škrob. Mouku sypeme přes sítko. Vše dobře zamícháme vařečkou.
- Polovinu cukrářského pytlíku naplníme hotovou směsí.
- Nyní můžete tvořit 3 cm široké a cca 0.5 cm vysoké jednovrstvové kulaté sušenky. Pokládáme na plechy s pečícím papírem. Takto vytvoříme cca 30 malých sušenek.
- Pečeme 10-12 minut s plechem umístěným uprostřed trouby. Poté sušenky přendáme z horkého plechu pomocí špachtle, aby se dále nepekly.
Icing
- Čas pro upečení a vychlazení sušenek můžeme využít pro přípravu icingu. Směs másla, moučkového cukru a vanilkového lusku vymixujeme doběla.
Kompletace sušenek
- Vychladlé sušenky namažeme icingem.
- Na sušenku rozmažeme 1/2 kávové lžičky domácího malinového jamu a položíme další sušenku.