Datlové koule

Ingredience

Naplň

  • 200 g sušených datlí
  • 100 g sušených meruněk
  • 1/2 lžičky skořice
  • 2 lžíce rumu
  • 100 g mletých lískových ořechů
  • 1 rozdrcený hřebíček

Poleva

  • 150 g 70% čokolády (nejlépe callebaut)
  • 150 g másla nakrájeného na kostičky
  • 50 g mletých lískových ořechů

Postup

Náplň

  1. Datle společně s meruňkami zalijeme horkou vodou a necháme je luhovat, dokud nezměknou.
  2. Ovoce scedíme a ještě za tepla dohladka vymixujeme.
  3. Přidáme zbytek ingredienci, zamícháme a ze směsi vytvoříme koule.
  4. Každou kouli napíchneme párátkem.
  5. Dáme je do mrazáku na 2-3 hodiny.

Poleva

  1. Čokoládu s máslem rozpustíme ve vodní lázní.
  2. Datlové koule namáčíme v rozpuštěné čokoládě.
  3. Necháme je okapat a zatuhnout.
  4. Poté koule obalíme v mletých lískových oříšcích.
  5. Necháme 2 dny uležet v lednici a podáváme.

Join the Conversation

2 Comments

  1. Geniální recept ! Poprvé v životě ten zdravý dezert ochutnal i můj syn👌🏻Děkuji Libo 🙂

Leave a comment

Your email address will not be published.