Ingredience
na 20 kusů
Těsto
- 4 lžíce pohankové mouky
- 3 lžíce hladké mouky
- 1 lžička melasy
- 1 lžička moučkového cukru
- 1 lžíce kakaa
- 100 g měkkého másla
- 1 žloutek M
Náplň
- 40 g měkkého másla
- 1,5 lžíce pomerančové šťávy
- 1,5 lžíce moučkového cukru
- 1/4 lžičky mleté skořice
- kůra z jednoho pomeranče
Redukce
- šťáva z dvou pomerančů
- 1 lžíce cukru
Postup
- Všechny sypké ingredience na těsto přesypeme přes síto a přidáme ostatní ingredience a poté těsto vypracujeme rukama, dokud se vše nespojí.
- Zabalíme těsto do fólie a necháme odpočívat v lednici po dobu 30 minut.
- Mezitím vytvoříme náplň tak, že všechny ingredience smícháme ručním mixérem, dokud se vše nespojí.
- Těsto vyválíme na tloušťku 2-3 mm a vykrojíme v něm kolečka o průměru 2 cm.
- Kolečka položíme na pečící papír a pečeme cca 7-9 minut s troubou vyhřátou na 170 °C se zapnutým ventilátorem.
- Ingredience na redukci vaříme za stálého míchání, dokud se směs nezredukuje na polovinu s konzistencí sirupu.
- Po vychladnutí kolečka spojíme náplní a polijeme redukci.