Anglánky

Ingredience

na 20 kusů

Těsto

  • 4 lžíce pohankové mouky
  • 3 lžíce hladké mouky
  • 1 lžička melasy
  • 1 lžička moučkového cukru
  • 1 lžíce kakaa
  • 100 g měkkého másla
  • 1 žloutek M

Náplň

  • 40 g měkkého másla
  • 1,5 lžíce pomerančové šťávy
  • 1,5 lžíce moučkového cukru
  • 1/4 lžičky mleté skořice
  • kůra z jednoho pomeranče

Redukce

  • šťáva z dvou pomerančů
  • 1 lžíce cukru

Postup

  1. Všechny sypké ingredience na těsto přesypeme přes síto a přidáme ostatní ingredience a poté těsto vypracujeme rukama, dokud se vše nespojí.
  2. Zabalíme těsto do fólie a necháme odpočívat v lednici po dobu 30 minut.
  3. Mezitím vytvoříme náplň tak, že všechny ingredience smícháme ručním mixérem, dokud se vše nespojí.
  4. Těsto vyválíme na tloušťku 2-3 mm a vykrojíme v něm kolečka o průměru 2 cm.
  5. Kolečka položíme na pečící papír a pečeme cca 7-9 minut s troubou vyhřátou na 170 °C se zapnutým ventilátorem.
  6. Ingredience na redukci vaříme za stálého míchání, dokud se směs nezredukuje na polovinu s konzistencí sirupu.
  7. Po vychladnutí kolečka spojíme náplní a polijeme redukci.

Leave a comment

Your email address will not be published.