Arašídovky

Ingredience

na 30 kuliček

  • 100 g solených arašídů
  • 3 bílky velikosti M
  • 130 g cukru krystalu

Postup

  1. Cukr krystal rozmixujeme na nejvyšší rychlost cca 1 minutu.
  2. Bílky vyšleháme do tuha.
  3. Přidáme jednu lžíci cukru a ten dobře vmícháme ručním šlehačem.
  4. Do směsi vsypeme zbytek cukru a mixujeme, dokud se vše nespojí. Nyní jsme vytvořili meringue.
  5. Rozmeleme arašídy v mixeru, ne úplně do hladka ale tak, aby tam zůstaly menší kousky.
  6. Vařečkou vmícháme arašídy do meringue.
  7. Meringue vyložíme na pečící papír a pečeme v troubě na 110 °C se zapnutým ventilátorem na 20 minut.
  8. Po upečení je necháme vychladnout.
  9. Poté postupně odtrháváme kusy z meringue a tvoříme z nich kuličky o průměru 2 cm.

Leave a comment

Your email address will not be published.