Ingredience
na 30 kuliček
- 100 g solených arašídů
- 3 bílky velikosti M
- 130 g cukru krystalu
Postup
- Cukr krystal rozmixujeme na nejvyšší rychlost cca 1 minutu.
- Bílky vyšleháme do tuha.
- Přidáme jednu lžíci cukru a ten dobře vmícháme ručním šlehačem.
- Do směsi vsypeme zbytek cukru a mixujeme, dokud se vše nespojí. Nyní jsme vytvořili meringue.
- Rozmeleme arašídy v mixeru, ne úplně do hladka ale tak, aby tam zůstaly menší kousky.
- Vařečkou vmícháme arašídy do meringue.
- Meringue vyložíme na pečící papír a pečeme v troubě na 110 °C se zapnutým ventilátorem na 20 minut.
- Po upečení je necháme vychladnout.
- Poté postupně odtrháváme kusy z meringue a tvoříme z nich kuličky o průměru 2 cm.