Sezóna chřestu začíná teď na jaře, což je ideální přiležitost si připravit křupavou pochoutku plnou vitamínu!
Ingredience
- 1 balení zeleného chřestu cca 500g
- 2 mozzarelly
- 1 avokádo
- 8 keříčkových rajčat
- 2 římské saláty little gem
- 8 sušených rajčat nakládaných v oleji
- půl sklenice černých oliv
- kudrnatá petržel
- pažitka
- olivový olej z nakládaných rajčat a 1/2 citronu
Postup
- Nejprve připravíme chřest. Příprava je velmi dobře popsána např. na tomto videu. Nezapomeňte okamžitě po vyndání z vařící vody dát chřest do vody s ledem, jinak změkne. Počkejte až vychladne, pak jej rozkrojte na tři stejné dílky.
- Mozzarellu a rajčata nakrájíme na měsíčky. Pro tento recept doporučuji použít mozzarellu z buvolího mléka. Přidáme zralé avokádo nakrájené na půlměsíčky. Nasekáme nakládaná sušená rajčata a přidáme najemno nakrájený římský salát, petržel a pažitku.
- Nyní si připravíme dresing. Budeme potřebovat cca 4-6 lžic oleje ze sušených rajčat, přidáme šťávu z půlky citronu a mícháme lžící dokud se vše pěkně nespojí. Dresingem přelijeme již nakrájenou zeleninu.
- Přidáme sůl a drcený pepř a dobře promícháme.
- Okamžite servírujeme, nenecháme salát dlouho stát, protože avokádo začne černat (Tip: pokapáním avokáda citronem zabránite zčernání) a zbytek zeleniny uvadat.