Badyánky

Ingredience

na 30 kusů

Na těsto

  • 175 g hladké mouky
  • 15 g hery
  • 90 g měkkého másla
  • 0.5 lžičky mletého badyánu
  • 2 lžíce moučkového cukru
  • 2 žloutky

Náplň

  • 4 sušené švestky
  • 4 sušené křížaly
  • 100 ml vody
  • 1 malá štamprle rumu

Postup

  1. Prosejeme mouku přes síto.
  2. Přidáme zbytek ingredienci na těsto kromě žloutku a vytvoříme drobenku.
  3. Nakonec přidáme žloutky a vytvoříme těsto.
  4. Těsto necháme odležet v lednici cca 2 hodiny.
  5. Mezitím uděláme náplň. Všechny ingredience kromě rumu vaříme cca 5 minut nebo dokud se směs nezredukuje na polovinu.
  6. Horkou směs rozmixujeme do hladka a přidáme rum.
  7. Formičky medvědí tlapky zaplníme těstem tenkou vrstvou, tak aby zakryla povrch formčky.
  8. Pečeme cca 7 minut.
  9. Hned po upečení vyklopíme tlapky z formiček, formičky vytřeme suchou utěrkou, aby na ní nebyly drobky a postup opakujeme dokud máme těsto.
  10. Tlapky necháme uležet minimálně 7 dní.
  11. Před podáváním naplníme tlapky náplní a přikryjeme další tlapkou jako na obrázku a posypeme moučkovým cukrem.

Leave a comment

Your email address will not be published.