Ingredience
na 30 kusů
Na těsto
- 175 g hladké mouky
- 15 g hery
- 90 g měkkého másla
- 0.5 lžičky mletého badyánu
- 2 lžíce moučkového cukru
- 2 žloutky
Náplň
- 4 sušené švestky
- 4 sušené křížaly
- 100 ml vody
- 1 malá štamprle rumu
Postup
- Prosejeme mouku přes síto.
- Přidáme zbytek ingredienci na těsto kromě žloutku a vytvoříme drobenku.
- Nakonec přidáme žloutky a vytvoříme těsto.
- Těsto necháme odležet v lednici cca 2 hodiny.
- Mezitím uděláme náplň. Všechny ingredience kromě rumu vaříme cca 5 minut nebo dokud se směs nezredukuje na polovinu.
- Horkou směs rozmixujeme do hladka a přidáme rum.
- Formičky medvědí tlapky zaplníme těstem tenkou vrstvou, tak aby zakryla povrch formčky.
- Pečeme cca 7 minut.
- Hned po upečení vyklopíme tlapky z formiček, formičky vytřeme suchou utěrkou, aby na ní nebyly drobky a postup opakujeme dokud máme těsto.
- Tlapky necháme uležet minimálně 7 dní.
- Před podáváním naplníme tlapky náplní a přikryjeme další tlapkou jako na obrázku a posypeme moučkovým cukrem.