Batátová polévka s kokosovým mlékem a koriandrem

Ingredience

pro 4 – 6 porcí

  • 1 kg batátů
  • 1 velká červená cibule
  • 1 svazek koriandru
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička mletého chilli powder
  • 1 lžíce másla
  • olivový olej
  • sůl
  • pepř

Postup

  1. Vyhřejeme troubu na 200°C.
  2. Nakrájíme batáty na 1 cm tlusté kolečka.
  3. Kolečka namažeme olejem, osolíme, opepříme a poté v troubě pečeme cca 10 – 15 minut. Měly by být po stranách lehce připečené.
  4. Mezitím si v hrnci osmažíme nahrubo nakrájenou cibuli na oleji s máslem. Potom přidáme batáty a cca 10 minut restujeme.
  5. Do hrnce přidáme kokosové mléko, kmín a cca 2 litry vody.
  6. Přivedeme k varu, dochutíme podle potřeby, přidáme chilli.
  7. Hrnec sundáme ze sporáku a jeho obsah rozmixujeme do hladka.
  8. Servírujeme s jemně nakrájeným koriandrem, kterým nešetříme.

Leave a comment

Your email address will not be published.