Bavorský krém

Ingredience

na 4 porce

Příchutě

  • 40 g 75 % čokolády (nejlépe callebaut)
  • 40 g 28 % bílé čokolády (nejlépe callebaut)
  • 1 espresso o pokojové teplotě
  • 200 ml smetany (40%)

Pudink

  • 250 ml plnotučného mléka
  • 3 žloutky velikosti M
  • 3 lžičky moučkového cukru
  • 1 vanilkoý lusk
  • 3 plátky želatiny (5g)

dále budeme potřebovat 4 servírovací misky nebo skleničky.

Postup

  1. Vanilkový lusk rozřízneme podélně a poté tupou stranou nože z něj vyškrábeme zrníčka.
  2. Vanilková zrníčka a lusky přidáme do mléka.
  3. Mléko zahřejeme na mírném ohni pod bod varu (85  °C).
  4. Z mléka vyndáme lusky.
  5. Smícháme cukr se žloutky a zalijeme zahřátým mlékem. Za stálého míchání držíme pod bodem varu dokud pudink nezhoustne. Aby se směs nezdrcla, nesmí přijít do varu.
  6. Plátky želatiny namočíme do vody, čímž změknou. Plátky poté přidáme do pudinku a dobře zamícháme, dokud se želatina nerozpustí.
  7. Přichystáme si 3 hrnky a do každého dáme jednu příchuť (bílá čokoláda, hořká čokoláda, espresso) a zalijeme 1/3 teplého pudinku. Každý hrnek dobře zamícháme a necháme vychladnout do pokojové teploty.
  8. Vyšleháme smetanu.
  9. Nejprve přidáme třetinu smetany do hrnku s tmavou čokoládou a dobře vše zamícháme. Zbytek vyšlehané smetany dáme do lednice. Vzniklou směs rozdělíme rovnoměrně do 4 servírovacích misek/skleniček a dáme vychladit do mrazáku na cca 30 minut.
  10. Poté přidáme další třetinu vyšlehané smetany do kávové směsi a dobře vše zamícháme Zbytek vyšlehané smetany dáme do lednice. Směs nalejeme rovnoměrně jako další vrstvu do 4 servírovacích misek/skleniček a dáme do mrazáku na 30 minut.
  11. Poté postup zopakujeme s poslední směsí z bílé čokolády. Namísto mrazáku dáme servírovacích misky/skleničky na 2 hodiny do lednice.
  12. Servírujeme s lístkem bazalky.

Leave a comment

Your email address will not be published.