Ingredience
Zázvorová zmrzlina
- 150 g slazeného kondenzovaného mléka
- 200 ml 42 % smetany
- 1 kávová lžička čerstvě natřeného zázvoru
Blondie
- 130 g tmavého třtinového cukru
- 2 vejce velikost M
- 2 vrchovaté lžíce jemného arašídového másla
- 40 g arašídů
- 80 g peciček z bílé čokolády callebaut
- 90 g hladké špaldové mouky
Také budeme potřebovat metličku, pečící papír, zapékací formu velikosti 23 x 15 x 5 cm.
Postup
Zázvorová zmrzlina
- Smícháme všechny ingredience a poté je mixujeme, dokud směs nezhoustne.
- Dáme zamrazit na 8 hodin.
- Podáváme s blondie.
Blondie
- Vyhřejeme troubu na 150 °C se zapnutým ventilátorem.
- Třtinový cukr rozmícháme spolu s vajíčky metličkou v misce po dobu 2 minut.
- Přidáme arašídové máslo, arašídy, pecičky z bílé čokolády a zamícháme.
- Přes sítko přidáme mouku a dobře promícháme.
- Zapékací formu vyložíme pečícím papírem, do které pak přelijeme připravenou směs.
- Pečeme cca 20 minut, dokud nezačnou praskat kraje.
- Podáváme za tepla.