Bramborový salát

Ingredience

  • 500 g brambory Grenaille
  • 2 vařená vejce
  • 6 velkých capari
  • 3 velké nakládané okurky
  • 1 jablko gala
  • 1 malá červená cibule
  • 30 g pórku
  • 1 plechovka sterilizovaného hrášku (čistá váha cca 240g)
  • 4 mrkve
  • 2 petržele
  • 2 lžíce nasekané petržele
  • 1 malá lžička hořčice plnotučná
  • 6 lžic majonézy
  • sůl
  • mletý bílý pepř

Postup

  1. Uvaříme brambory, mrkev a petržel ve slupce.
  2. Vychladíme a poté oloupeme a nakrájíme na kostičky pomocí kolečkového kráječe společné s vejci.
  3. Přidáme najemno nakrájený zbytek surovin.
  4. Přidáme majonézu, hořčici, sůl a pepř.
  5. Necháme přes noc uležet v lednici.

Leave a comment

Your email address will not be published.