Ingredience
- 180 g 70 % čokolády (doporučuji Callebaut chips)
- 180 g másla
- 125 g hladké mouky
- 2 lžičky bourbon vanilla pasty
- 20 g kakaa
- 180 g světlého třtinového cukru
- 3 vejce
- 100 ml smetany ke šlehání
Budete také potřebovat plech o rozměru 20x20cm, pečící papír.
Postup
- Vyhřejeme troubu na 180 °C bez ventilátoru.
- Připravíme vodní lázeň. Do vodní lázně nasypeme callebaut chips čokoládu. Pokud máme jiný druh čokolády, tak ji nejprve nalámeme na malé kousky a poté nasypeme do lázně.
- Do vodní lázně přidáme máslo rozkrojené na kostičky.
- Za občasného míchání směs vaříme dokud se nerozpustí. Pak ji sundáme ze sporáku. Dáme pozor na to, aby se voda v lázní nevařila a nedotýkala se tak dna nádoby s čokoládou, jinak se čokoláda připálí.
- Mezitím nasypeme do misky cukr, přidáme vajíčka, vanilkový bourbon a poté mixujeme cca 1 minutu na nejnižší rychlost.
- Nyní do misky přidáme rozpuštěnou čokoládu, dobře ji mixérem o nízké rychlosti zamícháme. Poté přes sítko přidáme mouku a tu pak vmícháme ručně velkou kuchyňskou lžíci. Směs promícháme tak, aby se vše dobře spojilo.
- Do pečící formy vložíme pečící papír a nalejeme hotovou směs.
- Pečeme cca 20 – 25 minut, jinak se nám z toho stane buchta tzn. směs by neměla být úplně dopečená. Konzistence brownie má být uvnitř měkká a na povrchu tvrdší.
- Po vychladnutí, vyndáme obsah z pečící formy, pomocí nadzvednutí pečícího papíru.
- Doporučují servírovat ještě vlažné s domácí šlehačkou anebo s kopečkem vanilkové zmrzliny.