Brownies

Ingredience

  • 180 g 70 % čokolády (doporučuji Callebaut chips)
  • 180 g másla
  • 125 g hladké mouky
  • 2 lžičky bourbon vanilla pasty
  • 20 g kakaa
  • 180 g světlého třtinového cukru
  • 3 vejce
  • 100 ml smetany ke šlehání

Budete také potřebovat plech o rozměru 20x20cm, pečící papír.

Postup

  1. Vyhřejeme troubu na 180 °C bez ventilátoru.
  2. Připravíme vodní lázeň. Do vodní lázně nasypeme callebaut chips čokoládu. Pokud máme jiný druh čokolády, tak ji nejprve nalámeme na malé kousky a poté nasypeme do lázně.
  3. Do vodní lázně přidáme máslo rozkrojené na kostičky.
  4. Za občasného míchání směs vaříme dokud se nerozpustí. Pak ji sundáme ze sporáku. Dáme pozor na to, aby se voda v lázní nevařila a nedotýkala se tak dna nádoby s čokoládou, jinak se čokoláda připálí.
  5. Mezitím nasypeme do misky cukr, přidáme vajíčka, vanilkový bourbon a poté mixujeme cca 1 minutu na nejnižší rychlost.
  6. Nyní do misky přidáme rozpuštěnou čokoládu, dobře ji mixérem o nízké rychlosti zamícháme. Poté přes sítko přidáme mouku a tu pak vmícháme ručně velkou kuchyňskou lžíci. Směs promícháme tak, aby se vše dobře spojilo.
  7. Do pečící formy vložíme pečící papír a nalejeme hotovou směs.
  8. Pečeme cca 20 – 25 minut, jinak se nám z toho stane buchta tzn.  směs by neměla být úplně dopečená. Konzistence brownie má být uvnitř měkká a na povrchu tvrdší.
  9. Po vychladnutí, vyndáme obsah z pečící formy, pomocí nadzvednutí pečícího papíru.
  10. Doporučují servírovat ještě vlažné s domácí šlehačkou anebo s kopečkem vanilkové zmrzliny.

Leave a comment

Your email address will not be published.