Caesar salát

Ingredience

Na 4 porce

Dresink

  • 50 g parmezánu
  • 8 plátku nakládaných ančoviček
  • 5 lžic majonézy
  • 3-4 stroužky česneku
  • 1/2 citrónu
  • pepř

Další ingredience

  • 4 kuřecí prsa
  • 4 vejce na hniličku
  • 4 krajíce chleba
  • římský salát
  • olivový olej

Postup

  1. Vyhřejeme troubu se zapnutým ventilátorem na 190 °C.
  2. Nakrájíme chleba na kostičky a ty smícháme s olejem a solí.
  3. Kostičky pečeme v troubě do křupava.
  4. Nastrouháme najemno parmezán, vymačkáme česnek a citrón.
  5. Přidáme zbytek ingrediencí kromě majonézy a rozmixujeme.
  6. Přidáme 1 lžičku majonézy a mixujeme do hladka, pak přidáme zbytek majonézy a mixujeme jen krátce.
  7. Nakrájíme kuře na plátky a prudce jej opečeme do zlatova na rozpálené pánvi.
  8. Do hluboké talíře dáme nejdřív salát, pak krutony, kuře, napůl rozkrojené vejce a poté vše zalijeme dresinkem.

Leave a comment

Your email address will not be published.