Červené thajské kari s citronovou trávou a krevetami

Ingredience

na 4 porce

Na kari pastu

  • 4 ks čerstvé citrónové trávy
  • 1 lžička mleté kurkumy
  • 1 lžička mletého koriandru
  • 1 lžička garam masala
  • 1/2 hlávky čerstvého čestneku
  • 5 cm čerstvého zázvoru
  • 2 lžíce rajčatové pasty
  • 1 lžička medu
  • 2 lžičky chilli pasty
  • 1/2 citrónu
  • sůl, pepř
  • olivový olej

dále budeme potřebovat

  • 2 kokosová mléka
  • 200 g loupaných nevařených krevet
  • 1 svazek čerstvého koriandru
  • vařená rýže jako příloha

Postup

  1. Oloupeme a nasekáme citronovou trávu (použijeme jen horní světlou část u kořene) a dáme ji do mixéru.
  2. Oloupaný zázvor a česnek nastrouháme na jemno a přidáme do mixéru společně s vymačkanou citronovou šťávou.
  3. Přisypeme zbytek suchého koření a přidáme 4 lžíce slunečnicového oleje.
  4. Mixujeme do hladka.
  5. Poté smažíme na mírném ohni cca 15 minut.
  6. Poté přidáme 2 kokosová mléka a krevety. Vaříme dokud krevety nezrůžoví.
  7. Podáváme s vařenou rýží a sekaným koriandrem.

Leave a comment

Your email address will not be published.