Chocolate posset

Ingredience

pro 2 osoby

  • 75 g 75% čokolády
  • 200 ml 33% smetany
  • 2 polévkové lžíce cukru krystal
  • 1 polévková lžíce bourbon vanila cukr
  • 20 třešní

Postup

  1. Ve vodní lázní si rozpustíme čokoládu s 3 lžícemi studené vody. Voda se nesmí dotýkat nádoby ve které čokoládu rozpustíme.
  2. Mezitím přivedeme k varu smetanu, přidáme cukr a burbon a hned sundáme ze sporáku.
  3. Poté smetanu přidáme k čokoládě a důkladně promícháme až se všechno spojí.
  4. Do skleniček nebo servírovacích misek vložíme vypeckované třešně (cca 10 na porci).
  5. Zalijeme čokoládovou směsí a necháme 2 – 3 hodiny vychladit.

Leave a comment

Your email address will not be published.