
Ingredience
na 2 porce
Směs
- 3 menší cibule
- 1/2 malé lžičky tumeriku
- 1/2 malé lžičky sladké papriky
- 1/2 malé lžičky chilli mleté
- 1 lžička soli
- 120 g hladké mouky
- 120 ml studené vody
- 1 lžička prášku do pečiva
- 2 špetky mletého bílého pepře
- dostatek oleje na smažení
Dresing
- malý bílý jogurt (150g)
- 5 lístku máty
- 1 hrst čerstvého koriandru
- 1/2 šťávy z limetky
Postup
- Nakrájíme cibuli na tenké půlměsíčky, ty namočíme na 15 minut do studené vody a poté dobře vysušíme.
- Smícháním mouky s kořením a kypřícím práškem připravíme směs.
- Do směsi přidáme studenou vodu a vše dobře promícháme.
- Nakrájenou cibuli zamícháme do směsi.
- Směs nabíráme polévkovou lžíci a druhou lžící ji setřeme do rozpáleného oleje.
- Bhaji smažíme do zlatova a po jejich vyndání z pánve necháme okapat přebytečný olej do papírové utěrky.
- Nasekáme na jemno bylinky, přidáme je do jogurtu spolu se šťávou z limetky a dobře dresink promícháme.
- Bhaji podáváme za tepla s dresinkem.