Cibulové bhaji

Ingredience

na 2 porce

Směs

  • 3 menší cibule
  • 1/2 malé lžičky tumeriku
  • 1/2 malé lžičky sladké papriky
  • 1/2 malé lžičky chilli mleté
  • 1 lžička soli
  • 120 g hladké mouky
  • 120 ml studené vody
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 2 špetky mletého bílého pepře
  • dostatek oleje na smažení

Dresing

  • malý bílý jogurt (150g)
  • 5 lístku máty
  • 1 hrst čerstvého koriandru
  • 1/2 šťávy z limetky

Postup

  1. Nakrájíme cibuli na tenké půlměsíčky, ty namočíme na 15 minut do studené vody a poté dobře vysušíme.
  2. Smícháním mouky s kořením a kypřícím práškem připravíme směs.
  3. Do směsi přidáme studenou vodu a vše dobře promícháme.
  4. Nakrájenou cibuli zamícháme do směsi.
  5. Směs nabíráme polévkovou lžíci a druhou lžící ji setřeme do rozpáleného oleje.
  6. Bhaji smažíme do zlatova a po jejich vyndání z pánve necháme okapat přebytečný olej do papírové utěrky.
  7. Nasekáme na jemno bylinky, přidáme je do jogurtu spolu se šťávou z limetky a dobře dresink promícháme.
  8. Bhaji podáváme za tepla s dresinkem.

Leave a comment

Your email address will not be published.