Čokoládova roláda s lesním ovocem

Ingredience:

cca 10-12 kousku

  • 100 g hladké mouky
  • 25 g kakaa
  • 4 malá vejce
  • 110 g cukru krystal
  • 200 g malin
  • 100 g borůvek
  • vanilková esence
  1. Nejprve zahřejeme troubu na 180 °C. Nachystáme si plech (použila jsem plech o rozměrech 43 x 37 cm) a vymažeme ho máslem. Poté na plech položíme pečící papír, který vystřihneme tak, aby zakryl celé dno plechu.
  2. Nyní oddělíme žloutek od bílku. K žloutku přidáme 55 g cukru a dobře jej rozmixujeme, dokud nebude směs krémová. Při mixování nastavíme elektrickou metličku jen na 3/4 výkonu.
  3. Poté vyšleháme do tuhého sněhu bílky společně se zbylým cukrem.
  4. Přidáme sníh ke žloutku, avšak ještě nemícháme.
  5. Dobře promícháme kakao s moukou a přidáme jej ke směsi. Pomalu a zlehka vše mícháme velkou nerezovou lžíci tak, aby nám sníh nespadl.
  6. Pečeme cca 10-12 minut.
  7. Po upečení ihned vyndáme roládu společně s pečícím papírem z plechu, položíme ji otočenou na čistou utěrku, sundáme z ní pečící papír a zarolujeme do utěrky, aby dostala požadovaný tvar a tolik se nelámala při finálním rolování.
  8. Mezitím, než roláda vystydne, rozmixujeme smetanu a umyjeme ovoce. Po vychladnutí roládu rozbalíme, natřeme vyšlehanou smetanou s vanilkovou esenci a posypeme lesním ovocem. Poté jí zpátky zarolujeme a uložíme na pár hodin do lednice.

Tip: Pro intenzivnější chuť můžete přidat k ovoci kousky čokolády.

Roláda se šlehačkou, ovocem a kousky čokolády před finálním rolováním krok 8

Leave a comment

Your email address will not be published.