Čokoládovy cupcake s rumovo-kávovým icingem

Ingredience

na 12 cupcaku

Těsto

  • 125 g hladké mouky
  • 3 vejce velikosti M
  • 2 lžíce kakaa
  • 175 g měkkého másla
  • 70 g cukru krystalu
  • 70 g demara cukru
  • 1,5 lžičky prášku do pečiva
  • 4 lžičky horké vody
  • špetku soli

Icing

  • 100 g měkkého másla
  • 4 lžíce moučkového cukru
  • 1 polévková lžíce rumu
  • 2 lžičky instantní kávy velvet
  • 4 lžičky plnotučného mléka

Postup

  1. Vyhřejeme troubu se zapnutým ventilátorem na 200 °C.
  2. Z kakaa a horké vody vytvoříme pastu.
  3. Přes sítko přidáme mouku a poté přidáme zbytek ingrediencí na těsto.
  4. Ručním mixérem vše rozmícháme tak, aby se směs spojila.
  5. Cupcakové košíky naplníme těstem do 2/3.
  6. Košíky vložíme do vyhřáté trouby a pečeme 12 minut.
  7. Icing vytvoříme vymixováním všech ingrediencí do hladka
  8. Vychladlé cupcaky ozdobíme icingem.

Leave a comment

Your email address will not be published.