Ingredience
na 12 cupcaku
Těsto
- 125 g hladké mouky
- 3 vejce velikosti M
- 2 lžíce kakaa
- 175 g měkkého másla
- 70 g cukru krystalu
- 70 g demara cukru
- 1,5 lžičky prášku do pečiva
- 4 lžičky horké vody
- špetku soli
Icing
- 100 g měkkého másla
- 4 lžíce moučkového cukru
- 1 polévková lžíce rumu
- 2 lžičky instantní kávy velvet
- 4 lžičky plnotučného mléka
Postup
- Vyhřejeme troubu se zapnutým ventilátorem na 200 °C.
- Z kakaa a horké vody vytvoříme pastu.
- Přes sítko přidáme mouku a poté přidáme zbytek ingrediencí na těsto.
- Ručním mixérem vše rozmícháme tak, aby se směs spojila.
- Cupcakové košíky naplníme těstem do 2/3.
- Košíky vložíme do vyhřáté trouby a pečeme 12 minut.
- Icing vytvoříme vymixováním všech ingrediencí do hladka
- Vychladlé cupcaky ozdobíme icingem.