Skip to content
Ingredience
Naplň
- 200 g sušených datlí
- 100 g sušených meruněk
- 1/2 lžičky skořice
- 2 lžíce rumu
- 100 g mletých lískových ořechů
- 1 rozdrcený hřebíček
Poleva
- 150 g 70% čokolády (nejlépe callebaut)
- 150 g másla nakrájeného na kostičky
- 50 g mletých lískových ořechů
Postup
Náplň
- Datle společně s meruňkami zalijeme horkou vodou a necháme je luhovat, dokud nezměknou.
- Ovoce scedíme a ještě za tepla dohladka vymixujeme.
- Přidáme zbytek ingredienci, zamícháme a ze směsi vytvoříme koule.
- Každou kouli napíchneme párátkem.
- Dáme je do mrazáku na 2-3 hodiny.
Poleva
- Čokoládu s máslem rozpustíme ve vodní lázní.
- Datlové koule namáčíme v rozpuštěné čokoládě.
- Necháme je okapat a zatuhnout.
- Poté koule obalíme v mletých lískových oříšcích.
- Necháme 2 dny uležet v lednici a podáváme.
Geniální recept ! Poprvé v životě ten zdravý dezert ochutnal i můj syn👌🏻Děkuji Libo 🙂
Děkuji Marto,
to mě těší, že Vám chutnalo!