Jablko-hruškové crumble s pudinkem

Ingredience

na 2 porce

Náplň

  • 2 zimní hrušky
  • 2 zimní jablka
  • 1 lžíce másla
  • 1 lžíce třinového cukru tmavého
  • 2 lžíce rumu
  • 1 lžička mleté skořice
  • 2 lžíce vody

Posypka

  • 1 lžíce třtinového cukru
  • 1 lžíce cukru krystalu
  • 2 lžíce měkkého másla
  • 4 lžíce špaldové hladké mouky

Pudink

  • 300 ml polotučného mléka
  • 100 ml smetany 31 %
  • 2 lžíce moučkového cukru
  • 3 žloutky vejce velikost M
  • 1 vanilkový lusk
  • 1 lžička kukuřičného škrobu

Postup

Náplň

  1. Oloupaná jablka a hrušky nakrájíme na měsíčky a vložíme do pánve spolu s ostatními ingrediencemi kromě rumu.
  2. Vaříme cca 10 min do poloměka a poté přidáme rum.

Posypka

  1. Všechny ingredience smícháme dohromady a prsty vypracujeme drobenkovou směs.

Crumble

  1. Do zapékací misky vložíme ovocnou náplň a posypeme drobenkovou směsí.
  2. Zapékame dozlatova cca 20 minut na 180 °C s ventilátorem.

Pudink

  1. Dáme vařit mléko se smetanou a vanilkovým luskem, který nejprve rozkrojíme. Je důležité držet teplotu pod bodem varu nejlépe 85 °C.
  2. Smícháme kukuřičný škrob s cukrem a žloutky. Z horkého mléka vyndáme vanilkový lusk a poté mléko vlejeme do připravené směsi.
  3. Vaříme opět pod bodem varu na 85 °C cca 10 min, dokud směs nezhoustne. Směs nesmí přijít k varu, jinak se zdrcne.
  4. Podáváme za tepla společně s crumble.

Leave a comment

Your email address will not be published.