Ingredience
na 2 porce
Náplň
- 2 zimní hrušky
- 2 zimní jablka
- 1 lžíce másla
- 1 lžíce třinového cukru tmavého
- 2 lžíce rumu
- 1 lžička mleté skořice
- 2 lžíce vody
Posypka
- 1 lžíce třtinového cukru
- 1 lžíce cukru krystalu
- 2 lžíce měkkého másla
- 4 lžíce špaldové hladké mouky
Pudink
- 300 ml polotučného mléka
- 100 ml smetany 31 %
- 2 lžíce moučkového cukru
- 3 žloutky vejce velikost M
- 1 vanilkový lusk
- 1 lžička kukuřičného škrobu
Postup
Náplň
- Oloupaná jablka a hrušky nakrájíme na měsíčky a vložíme do pánve spolu s ostatními ingrediencemi kromě rumu.
- Vaříme cca 10 min do poloměka a poté přidáme rum.
Posypka
- Všechny ingredience smícháme dohromady a prsty vypracujeme drobenkovou směs.
Crumble
- Do zapékací misky vložíme ovocnou náplň a posypeme drobenkovou směsí.
- Zapékame dozlatova cca 20 minut na 180 °C s ventilátorem.
Pudink
- Dáme vařit mléko se smetanou a vanilkovým luskem, který nejprve rozkrojíme. Je důležité držet teplotu pod bodem varu nejlépe 85 °C.
- Smícháme kukuřičný škrob s cukrem a žloutky. Z horkého mléka vyndáme vanilkový lusk a poté mléko vlejeme do připravené směsi.
- Vaříme opět pod bodem varu na 85 °C cca 10 min, dokud směs nezhoustne. Směs nesmí přijít k varu, jinak se zdrcne.
- Podáváme za tepla společně s crumble.