Ingredience
na 20- 25 koulí
Těsto / citrónové sablé
- 175 g hladké mouky
- 75 g měkkého másla
- šťáva z poloviny malého citrónu
- 2 lžičky cukru moučky
- kůra z dvou malých citrónů
Naplň
- 1,5 lžíce mletého máku
- půlku citrónu
- 50 g měkkého máslo
- 2 lžíce cukru moučku
Posyp
- 3 lžíce mletého máku
- 2 lžíce cukru moučky
Postup
- Vyhřejeme troubu na 170 °C.
- Spojíme prsty máslo, mouku a cukr, čímž vytvoříme drobenku.
- Přidáme šťávu z citrónu a najemno nastrouhanou kůru.
- Vytvoříme těsto.
- Těsto dáme vychladnout do lednice na jednu hodinu.
- Vyválíme těsto o tloušťce 3-4 mm a dáme ho do vyhřáté trouby. Pečeme cca 12 minut a tak vytvoříme sablé.
- Mezitím smícháme všechny ingredience na náplň.
- Po vychladnutí sablé jej úplně rozdrobíme a přidáme náplň.
- Vytvoříme koule o průměru 2 cm a obalíme v posypce.