Popelky

Ingredience

na 20- 25 koulí

Těsto / citrónové sablé

  • 175 g hladké mouky
  • 75 g měkkého másla
  • šťáva z poloviny malého citrónu
  • 2 lžičky cukru moučky
  • kůra z dvou malých citrónů

Naplň

  • 1,5 lžíce mletého máku
  • půlku citrónu
  • 50 g měkkého máslo
  • 2 lžíce cukru moučku

Posyp

  • 3 lžíce mletého máku
  • 2 lžíce cukru moučky

Postup

  1. Vyhřejeme troubu na 170 °C.
  2. Spojíme prsty máslo, mouku a cukr, čímž vytvoříme drobenku.
  3. Přidáme šťávu z citrónu a najemno nastrouhanou kůru.
  4. Vytvoříme těsto.
  5. Těsto dáme vychladnout do lednice na jednu hodinu.
  6. Vyválíme těsto o tloušťce 3-4 mm a dáme ho do vyhřáté trouby. Pečeme cca 12 minut a tak vytvoříme sablé.
  7. Mezitím smícháme všechny ingredience na náplň.
  8. Po vychladnutí sablé jej úplně rozdrobíme a přidáme náplň.
  9. Vytvoříme koule o průměru 2 cm a obalíme v posypce.

Leave a comment

Your email address will not be published.