Meringue

Ingredience:

pro výrobu 10 -12 meringue

  • 3 malá vejce
  • cukr krystal

Postup:

  1. Vyhřejeme troubu na 110 °C.
  2. Nejprve oddělíme bílek od žloutku a posléze bílky zvážíme (váhu bílku budeme potřebovat v bodu 4).
  3. Do bílku přidáme špetku soli, poté mixujeme elektronickou metličkou dokud z bílku nebude tuhý sníh. Správnou konzistenci sněhu zjistíme otočením misky vzhůru nohama, kdy sníh v misce musí zůstat.
  4. Teď začneme postupně přidávat cukr krystal v poměru 1 : 2. V mém případě jsem použila na 92 g bílku 184 g cukru krystalu. Cukr přidáváme po polévkových lžících a necháme dobře vyšlehat, aby se vše dobře propojilo.
  5. Pro tvoření meringue použijeme cukrářský pytlík, zdobící špičku, pečící papír a dva plechy. Než položíme pečící papír na plech, naneseme si trochu vyšlehané směsi na prst a uděláme na plechu cca 6 rovnoměrně rozprostřených teček což zajistí přilepení papíru.
  6. Nyní budeme sušit meringues po dobu 30 minut v troubě vyhřáté na 110 °C. Plechy v troubě umístíme co nejvýše. Pečeme bez větráku, pouze se zapnutým nahříváním zespoda, aby se meringues nepřipálily.
  7. Po 30 minutách snížíme teplotu na 75 °C a pokračujeme ještě hodinu v sušení. Výsledný meringue by měl být na povrchu křupavý a uvnitř natahovací jak žvýkačka.
  8. Ozdobíme vyšlehaným krémem a letním ovocem.

vyšlehaný tuhý sníh viz. bod 3
vyšlehané bílky z cukrem viz. bod 4
cukrářský pytlík viz. bod 5
meringues před sušením viz. bod 5
meringues po sušení viz. bod 7

Leave a comment

Your email address will not be published.