Mexická polévka z černých fazolí

Ingredience

na 6 porcí

  • 2 l silného hovězího vývaru
  • 200 g černých fazolí
  • 2 mrkve
  • 1 cibule
  • 2 stonky řapíkatého celeru
  • 1 limetka
  • 1 červená chilli paprička
  • 4 stroužky česneku
  • 1 svazek čerstvého koriandru
  • 1 lžička mletého koriandru
  • 3 zralá rajčata
  • 1 červená kápie
  • sůl
  • pepř
  • olivový olej
  • 1 zralé avkádo
  • 1 zakysaná smetana

Postup

  1. 24 hodin před vařením namočíme černé fazole do vody a pak je ve stejné vodě vaříme bez soli do měkka.
  2. Oloupanou a nakrájenou cibuli, mrkev, řapíkatý celer a nakrájenou papriku s rajčaty orestujeme na olivovém oleji po dobu 15 minut.
  3. Osolíme a opepříme.
  4. Přidáme lžičku koriandru, rozmačkaného česneku a restujeme 2 minuty.
  5. Přidáme hovězí vývar a fazole i s vodou ve které se vařily.
  6. Vaříme cca 20 minut dokud nebude zelenina měkká.
  7. Přidáme nasekanou polovinu čerstvého koriandru.
  8. Uvařenou polévku rozdělíme na dvě části. Jednu část vymixujeme do hladka a smícháme s nerozmixovanou částí.
  9. Podáváme s nakrájeným avokádem, jogurtem s limetkovou šťávou a nasekaným koriandrem.

Leave a comment

Your email address will not be published.