Nachos s pico de gallo salsou

Ingredience

pro 2 osoby

  • 1 sáček tortilla chipsů

Salsa Pico de gallo:

  • 4 račajta
  • 1/2 červené cibule
  • 1 svazek koriandru
  • 1 limetka
  • 4 lžíce polévkové olivový olej
  • sůl
  • pepř

Postup

  1. Nejprve budeme blanšírovat rajčata, což provedeme krátkým spařením, dokud se nezačne odlupovat jejich šlupka. Rajčata si předtím nakrojíme na straně, kde vyrůstal stonek, do tvaru malého křížku (viz. foto níže), budou se nám tak lépe loupat.
  2. Nyní, aby se rajčata zchladila, je rychle ponoříme do ledové vody. Poté je oloupeme a vybereme dužinu.
  3. Nakrájíme rajčata i červenou cibuli na malé kostičky.
  4. Nasekáme najemno koriandr.
  5. Uděláme zálivku z limetky a olivového oleje.
  6. Vše promícháme, přidáme sůl a pepř a společně s tortilla chipsy můžeme podávat. Pokud možno podáváme salsu vychlazenou.
Nakrojená rajčata
Nakrájená rajčata, cibule a koriandr

Leave a comment

Your email address will not be published.