Pečený vývar

Ingredience

Na polévku

4-6 porcí

  • 0,6 kg kuřecí směsi
  • 3 mrkve
  • 2 pastiňáky
  • 4 větvičky řapíkatého celeru
  • bobkový list
  • nové koření
  • sůl
  • pepř

K polévce

  • 2 stonky řapíkatého celeru
  • 2 mrkve
  • 1 petržel
  • kuřecí maso z vývaru

Postup

  1. Vyhřejeme troubu na 220 °C se zapnutým ventilátorem.
  2. Oškrábeme zeleninu.
  3. Zeleninu a kuře vložíme na plech do trouby a pečeme na sucho bez oleje cca 30 minut, dokud nebude vše pěkně opečené.
  4. Poté vše z plechu přendáme do hrnce, přidáme vodu, sůl, pepř a koření.
  5. Přivedeme k varu a poté na mírném ohni vaříme cca 2 hodiny.
  6. Podáváme s jemně nakrájenou zeleninou a masem z kuřete. Vývar se skvěle hodí jako základ na omáčky.

Leave a comment

Your email address will not be published.