Rizoto s bylinkami a balzamikovou cibulí

Ingredience

pro 4 osoby

  • 400 g hrnky suché arborio rýže
  • 4 červené cibule
  • 1 dcl červeného vína
  • 1/2 dcl čeveného balzamika
  • 3 polévkové lžíce másla
  • 1,2 l zeleninového vývaru
  • 50 g parmazánu
  • 3 stroužky česneku
  • olivový olej
  • sůl
  • pepř
  • bylinky
    • 1 svazek bazalky
    • 1 svazek petržele
    • 1 svazek pažitky

Postup

  1. Do rozpálené pánve nalijeme cca 3 polévkové lžíce olivového oleje, přidáme máslo a na plátky nakrájenou cibuli. Osmažíme do sklenata.
  2. Poté přidáme balzamiko a červené víno. Redukujeme, dokud se vše nevstřebá do cibule.
  3. Přidáme arborio rýži a smažíme ji 2-3 minuty za občasného míchání.
  4. Nyní přidáme vylisovaný nebo najemno nakrájený česnek. Smažíme jej pouze pár sekund, aby nezměnil barvu.
  5. Postupně po naběračkách přidáváme teplý vývar. Po každé naběračce počkáme dokud se vývar nevstřebá do rýže. Takto pokračujeme, dokud rizoto nebude mít krémovou konzistenci.
  6. Dle libosti osolíme a opepříme.
  7. Krátce před servírováním přidáme najemno nakrájené bylinky.
  8. Posypeme parmezánem a podáváme.

Leave a comment

Your email address will not be published.