Ingredience
pro cca 12 samos
Těsto
- 250 g hladké mouky
- 2 lžíce oleje
- 1 lžičku soli
Náplň
- 4 středně velké brambory
- 2 hrsti mraženého hrášku
- 1 lžičku tumeriku
- 1 velkou cibuli
- 1/2 lžičku garam masala
- 1/2 lžičku mletého koriandru
- sůl, pepř
- dostatek slunečnicového oleje na smažení
Dresink
- 300 g bílého jogurtu
- svazek čerstvého koriandru
- 10 lístku máty
- 1/2 lžičky mletého kmínu
- mango chutney
Postup
- Uvaříme brambory ve slupce, necháme je vychladnout a pak je rozmačkáme.
- Cibuli osmažíme do zlatova, pak přidáme hrášek, smažíme cca 2-3 minuty a přidáme všechno koření a smažíme další cca 2 minuty.
- Přidáme rozmačkané brambory.
- Ze všech ingredienci smícháme těsto a vypracujeme hladké těsto a necháme v ledničce odležet cca 20 minut.
- Nyní složíme samosu. Návod naleznete zde.
- Samosy osmažíme dozlatova. Při smažení samosy musí být ponořené v oleji. Smažíme ve friťáku nebo hrnci/wok pánvi.
- Po smažení necháme okapat olej ze samosů do papírové utěrky.
- Samosy podáváme teplé s jogurtovým dresinkem a mango chutney.