Samosa

Ingredience

pro cca 12 samos

Těsto

  • 250 g hladké mouky
  • 2 lžíce oleje
  • 1 lžičku soli

Náplň

  • 4 středně velké brambory
  • 2 hrsti mraženého hrášku
  • 1 lžičku tumeriku
  • 1 velkou cibuli
  • 1/2 lžičku garam masala
  • 1/2 lžičku mletého koriandru
  • sůl, pepř
  • dostatek slunečnicového oleje na smažení

Dresink

  • 300 g bílého jogurtu
  • svazek čerstvého koriandru
  • 10 lístku máty
  • 1/2 lžičky mletého kmínu
  • mango chutney

Postup

  1. Uvaříme brambory ve slupce, necháme je vychladnout a pak je rozmačkáme.
  2. Cibuli osmažíme do zlatova, pak přidáme hrášek, smažíme cca 2-3 minuty a přidáme všechno koření a smažíme další cca 2 minuty.
  3. Přidáme rozmačkané brambory.
  4. Ze všech ingredienci smícháme těsto a vypracujeme hladké těsto a necháme v ledničce odležet cca 20 minut.
  5. Nyní složíme samosu.  Návod naleznete zde.
  6. Samosy osmažíme dozlatova. Při smažení samosy musí být ponořené v oleji. Smažíme ve friťáku nebo hrnci/wok pánvi. 
  7. Po smažení necháme okapat olej ze samosů  do papírové utěrky.
  8. Samosy podáváme teplé s jogurtovým dresinkem a mango chutney.

Leave a comment

Your email address will not be published.