Ingredience
na 2 porce
Omeleta
- 3 vejce velikost M
- 100 g čerstvého špenátu
- 50 ml 40% smetany
- 30 g sýru Grana Padano
- 1 malou červenou cibuli
- 2 lžíce olivového oleje
Dresing
- 100 g řeckého jogurtu
- 8 lístků čerstvé máty
- 1 lžíci citronové šťávy
- Sůl, pepř
Postup
- Čerstvý špenát namočíme ve studené vodě po dobu cca 20 minut. Pak ho necháme okapat cca 5 minut.
- Nasekáme mátu a smícháme ji se zbytkem ingrediencí pro dresing a dáme do lednice.
- Do rozpálené pánve vsypeme umýty špenát a restujeme jej dokud se nevypaří přebytečné voda. Bude to trvat pár minut. Měla by nám zbýt hrst špenátu.
- Poté špenát vyndáme, necháme jej vychladnout a pak z něj vymačkáme přebytečnou vodu.
- Na jemno nakrájenou cibulku osmahneme do sklenata.
- Rozšleháme vejce se smetanou a směs rovnoměrně rozlejeme po celé pánvi.
- Přikryjeme poklicí a smažíme na mírném ohni dokud nebude žádná tekutina na povrchu.
- Nastrouháme sýr na omeletu a na pár minut pánev přikryjeme, aby sýr roztál.
- Necháme omeletu trochu vychladnout a pak ji srolujeme a nakrájíme.
- Podáváme s dresingem.