Špenátová omeleta

Ingredience

na 2 porce

Omeleta

  • 3 vejce velikost M
  • 100 g čerstvého špenátu
  • 50 ml 40% smetany
  • 30 g sýru Grana Padano
  • 1 malou červenou cibuli
  • 2 lžíce olivového oleje

Dresing

  • 100 g řeckého jogurtu
  • 8 lístků čerstvé máty
  • 1 lžíci citronové šťávy
  • Sůl, pepř

Postup

  1. Čerstvý špenát namočíme ve studené vodě po dobu cca 20 minut. Pak ho necháme okapat cca 5 minut.
  2. Nasekáme mátu a smícháme ji se zbytkem ingrediencí pro dresing a dáme do lednice.
  3. Do rozpálené pánve vsypeme umýty špenát a restujeme jej dokud se nevypaří přebytečné voda. Bude to trvat pár minut. Měla by nám zbýt hrst špenátu.
  4. Poté špenát vyndáme, necháme jej vychladnout a pak z něj vymačkáme přebytečnou vodu.
  5. Na jemno nakrájenou cibulku osmahneme do sklenata.
  6. Rozšleháme vejce se smetanou a směs rovnoměrně rozlejeme po celé pánvi.
  7. Přikryjeme poklicí a smažíme na mírném ohni dokud nebude žádná tekutina na povrchu.
  8. Nastrouháme sýr na omeletu a na pár minut pánev přikryjeme, aby sýr roztál.
  9. Necháme omeletu trochu vychladnout a pak ji srolujeme a nakrájíme.
  10. Podáváme s dresingem.

Leave a comment

Your email address will not be published.