Forest berry crumble – Zapékané lesní ovoce s drobenkou

Ingredience

pro 2 osoby

  • Posýpka
    • 50 g ovesných vloček
    • 100 g hladké mouky
    • 50 g středně měkkého másla
    • 100 g cukr krystal + extra 1 hrst na posyp
    • 1/2 kůry z citronu
  • Ovocná náplň
    • 350 g mražené ovoce lesní směsi
    • 1/2 šťávy z citronu
    • 50 g krystal cukru

Postup

  1. Mražené ovoce necháme rozmrazit, což lze urychlit jeho ohřátím v hrnci na mírném ohni. V tomto případě by ovoce nemělo přijít do varu, bude se totiž zapékat a chceme, aby v něm zůstalo co nejvíce chuti.
  2. Mezitím si uděláme crumble-drobenku z daných ingrediencí. Mouku přesypeme přes síto a přidáme další suché ingredience, promícháme a přidáme poloměkké máslo. Konečky prstů promneme se zbytkem ingrediencí dokud nám nevznikne drobenka. Lze použít i kuchyňského robota.
  3. Přidáme do ovoce cukr, citronovou štávu a zamícháme.
  4. Ovocnou směs nalijeme do zapékací mísy, nahoru nasypeme posýpku a povrch posypeme cukrem krystalem, který udělá po zapečení pěknou krustu.
  5. Zapečeme v troubě cca 20-25 minut na 180 °C nebo do zlatova.

Tip:

Při servírování si můžete polít crumble studenou 33% smetanou nebo i šlehanou podle toho co máte rádi. Tradičně se v Anglii podává s custard, který ná mém blogu taky plánují umístit.

Krok 4. – Ovocná směs

Krok 4. – Před vložením do trouby (ovocná směs + drobenka + posyp z cukru)

Leave a comment

Your email address will not be published.