Tapenade v listovém těstě

Ingredience

Tapenade

  • 1 plechovka černých oliv (130 g čisté váhy)
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 velký stroužek česneku
  • 1 lžíce nastrouhaného parmazánu
  • šťáva z poloviny citronu
  • mletý bílý pepř
  • sůl

Další ingredience

  • 300 g listového těsta
  • 1 vejce

Ještě budeme potřebovat

plech, pečící papír, váleček, velký nůž, horkou vodu

Postup

  1. Vyhřejeme troubu na 220 °C se zapnutým ventilátorem.
  2. Rozmixujeme na pastu všechny ingredience na tapenade.
  3. Poté rozválíme listové těsto na obdélník o tloušťce 2-3 mm.
  4. Rozmixovanou směs naneseme na těsto a rozetřeme až do 2 cm od okrajů těsta.
  5. Těsto srolujeme a podélně nožem po celé délce rozřízneme napůl. Nůž před použitím ponoříme na minutu do horké vody, díky čemuž se na něj těsto nebude lepit.
  6. Vzniknou nám dva kousky, které zapleteme.
  7. Konce pletence spojíme a dáme na pečící papír.
  8. Pletenec potřeme rozšlehaným vajíčkem.
  9. Pečeme prvních 10 minut na 220 °C a pak dalších 10 minut na 200 °C.
  10. Po vyndání dáme pletenec vychladit na mřížku.

Leave a comment

Your email address will not be published.