Ingredience
na 6 porcí
Piškot
- 2 vejce velikost M
- 2 lžíce hladké mouky (150g)
- 2 lžíce cukru krupice
- 2 lžíce ohřáté vody cca 60 °C
- 1 lžička vanilkové esence
Rybízové želé
- 1 litr rybízového džusu
- 6 plátků želatiny (10g)
Pudink
- 3 žloutky z vejcí velikosti M
- 400 ml plnotučného bio mléka
- 2 lžička bramborového škrobu
- 1 lžička domácí vanilkové esence
- 2 lžíce moučkového cukru
Další ingredience
- 300 g mraženého lesního ovoce (v sezóně použijeme čerstvé)
- 200 ml 31% smetany ke šlehání
Budeme také potřebovat
- 6 cca 200 ml skleniček od jogurtu nebo servírovací misky
Postup
Piškot
Piškot připravíme dle postupu zde.
Želé
- Zredukujeme rybízový džus na polovinu.
- Ve vodě namočíme plátky želatiny, aby změkly. Poté je mícháním rozpustíme v zredukovaném džusu.
- Necháme směs vychladnout do pokojové teploty . Poté vložíme do lednice na cca 2h, dokud se želé nevytvoří.
Pudink
- Dáme vařit mléko s vanilkovou esenci. Je důležité držet teplotu pod bodem varu nejlépe na 85 °C.
- Za stálého míchání přidáme rozšlehané žloutky a vaříme cca 5 minut. Pak přidáme 2 lžičky bramborového škrobu, který rozpustíme v trošce mléka. Vaříme pod bodem varu.
- Poté přidáme cukr, zamícháme a sundáme ze sporáku a dáme vychladnout. Povrch pudinku přikryjeme pečícím papírem, abychom předešli škraloupu.
Lesní ovoce
Lesní ovoce rozmrazíme a necháme okapat.
Šlehačka
Vyšleháme smetanu do tuhé šlehačky.
Skládání Trifle
- Do skleniček odspodu naskládáme jednotlivé vrstvy v tomto pořadí: piškot, želé, ovoce, pudink a šlehačka.
- Necháme vychladit v lednici cca 2 hodiny a můžeme podávat.