Trifle

Ingredience

na 6 porcí

Piškot

  • 2 vejce velikost M
  • 2 lžíce hladké mouky (150g)
  • 2 lžíce cukru krupice
  • 2 lžíce ohřáté vody cca 60 °C
  • 1 lžička vanilkové esence

Rybízové želé

  • 1 litr rybízového džusu
  • 6 plátků želatiny (10g)

Pudink

  • 3 žloutky z vejcí velikosti M
  • 400 ml plnotučného bio mléka
  • 2 lžička bramborového škrobu
  • 1 lžička domácí vanilkové esence
  • 2 lžíce moučkového cukru

Další ingredience

  • 300 g mraženého lesního ovoce (v sezóně použijeme čerstvé)
  • 200 ml 31% smetany ke šlehání

Budeme také potřebovat

  • 6 cca 200 ml skleniček od jogurtu nebo servírovací misky

Postup

Piškot

Piškot připravíme dle postupu zde.

Želé

  1. Zredukujeme rybízový džus na polovinu.
  2. Ve vodě namočíme plátky želatiny, aby změkly. Poté je mícháním rozpustíme v zredukovaném džusu.
  3. Necháme směs vychladnout do pokojové teploty . Poté vložíme do lednice na cca 2h, dokud se želé nevytvoří.

Pudink

  1. Dáme vařit mléko s vanilkovou esenci. Je důležité držet teplotu pod bodem varu nejlépe na 85 °C.
  2. Za stálého míchání přidáme rozšlehané žloutky a vaříme cca 5 minut. Pak přidáme 2 lžičky bramborového škrobu, který rozpustíme v trošce mléka. Vaříme pod bodem varu.
  3. Poté přidáme cukr, zamícháme a sundáme ze sporáku a dáme vychladnout. Povrch pudinku přikryjeme pečícím papírem, abychom předešli škraloupu.

Lesní ovoce

Lesní ovoce rozmrazíme a necháme okapat.

Šlehačka

Vyšleháme smetanu do tuhé šlehačky.

Skládání Trifle

  1. Do skleniček odspodu naskládáme jednotlivé vrstvy v tomto pořadí: piškot, želé, ovoce, pudink a šlehačka.
  2. Necháme vychladit v lednici cca 2 hodiny a můžeme podávat.

Leave a comment

Your email address will not be published.