Vídeňské sušenky s icingem a malinami

Ingredience

Malinový jam

  • 200g malin
  • 3 polévkové lžíce cukru krystalu

Sušenky

  • 250 g měkkého másla
  • 50g cukr moučka
  • 250g hladká mouka
  • 50 g kukuřičný škrob
  • 1/2 vanilkového lusku

Icing

  • 100 g měkkého másla
  • 160 g moučkového cukru
  • 1/2 vanilkový lusk

Budeme potřebovat cukrářský sáček se středně širokou ozdobnou násadou a 3 plechy na pečení.

Postup

Malinový jam

  1. Rozmačkáme maliny, přidáme cukr krystal a směs zamícháme.
  2. Směs vaříme po dobu 5 minut na mírném ohni, poté ji necháme vychladnout.

Sušenky

  1. Vyhřejeme troubu na 170 °C se zapnutým ventilátorem (190 °C bez ventilátoru)
  2. Doběla vymixujeme směs másla, moučkového cukru a vanilkového lusku.
  3. Do směsi přidáme hladkou mouku a kukuřičný škrob. Mouku sypeme přes sítko. Vše dobře zamícháme vařečkou.
  4. Polovinu cukrářského pytlíku naplníme hotovou směsí.
  5. Nyní můžete tvořit 3 cm široké a cca 0.5 cm vysoké jednovrstvové kulaté sušenky. Pokládáme na plechy s pečícím papírem. Takto vytvoříme cca 30 malých sušenek.
  6. Pečeme 10-12 minut s plechem umístěným uprostřed trouby. Poté sušenky přendáme z horkého plechu pomocí špachtle, aby se dále nepekly.

Icing

  1. Čas pro upečení a vychlazení sušenek můžeme využít pro přípravu icingu. Směs másla, moučkového cukru a vanilkového lusku vymixujeme doběla.

Kompletace sušenek

  1. Vychladlé sušenky namažeme icingem.
  2. Na sušenku rozmažeme 1/2 kávové lžičky domácího malinového jamu a položíme další sušenku.

Leave a comment

Your email address will not be published.